VICOM po takřka 30 letech reprezentuje nové moderní logo

9. 12. 2021

aktuality ze skupiny

Jedním z cílů FWG atlantiso je své firmy neustále inovovat a posouvat kupředu, aby dokázaly reflektovat dynamický vývoj potřeb trhu a svých spotřebitelů. Bylo proto více než žádoucí, aby společnost VICOM, známý a vyhledávaný specialista na česká i zahraniční vína, po takřka 30 letech představilo veřejnosti nový branding, kterým se bude nadále prezentovat.

Nové podobě značky předcházela důkladná analýza. Bylo třeba zjistit míru znalosti původního loga, jaké vizuální prvky společnost a její hodnoty vystihují, jaké jsou potřeby trhu a co od společnosti očekávají spotřebitelé.  Dle toho byla navržena úprava loga, které je moderní, jednodušší a lépe odpovídá požadavkům dnešní doby. Neméně důležité však bylo zachovat vysokou rozpoznatelnost loga, jelikož za 30 let si značka vybudovala silné místo na trhu i v myslích spotřebitelů. Byly proto zachovány klíčové prvky původního loga, jako je zelená barva a kruhový znak skleničky s lahví.

Značku nově reprezentují čisté linie a geometrické tvary. Změnil se odstín zelené barvy na více moderní a svěží. Vytvořili se nové propojující prvky, které umožňují značku komunikovat v různých kanálech a které je možné variovat podle různých typů sdělení. Vzhledem k jejich unikátnosti, přímému propojení s novým logem a snadné aplikovatelnosti jsou důležitým pomocníkem pro prezentaci značky. Znak VICOM se nově přizpůsobil i pro prezentaci jednotlivých vín. Písmo prezentující společnost v komunikačních materiálech v sobě nese geometrické prvky, čímž krásně koresponduje s logem i znakem v kruhu. Působí pevným dojmem, ale zároveň je dostatečně flexibilní pro mnohostranné využití.

Ačkoliv se VICOM neustále vyvíjí a přizpůsobuje současným trendům, hodnoty, na kterých si zakládá už od svého vzniku v roce 1993, se nezměnily. Dbá na neustálé rozšiřování svých znalostí i portfolia nabízených vín. Před zařazením do nabídky se veškerá vína osobně přechutnávají, výběr je pečlivý a bez kompromisů. VICOM si zakládá na osobních vztazích se svými vinaři – zná své vinaře a vinaři znají VICOM, na Moravě, v Evropě, kdekoliv na světě.

Více se o společnosti VICOM dozvíte na jejich stránkách.