TESLA lighting slaví 100 let existence

7. 12. 2021

aktuality ze skupiny

Český profesionál v odvětví LED světel, společnost TESLA lighting, oslavil v letošním roce významné jubileum. Na počátku jeho příběhu stála společnost Elektra, která vznikla v roce 1921 v období první republiky. Po několika letech své úspěšné existence se firma stala součástí nizozemského koncernu Philips. Její produkce byla na svou dobu velice moderní a sahala od žárovek přes elektronky, radiopřijímače až po rozhlasové a televizní vysílače.

V roce 1946 změnila firma vlivem politických a společenských změn kromě majitele i jméno a pod značkou TESLA (odkaz na srbského vynálezce) začala s výrobou tranzistorů a později prvních televizorů.

Doba plynula, ekonomické a politické podmínky se opět změnily a z firmy TESLA se stala opět akciová společnost, od roku 2012 již výhradně v českých rukách. A v tento rok vznikla také TESLA lighting.

Dnes jde o prestižní značku, která svou kvalitou oslnila nejen český trh, ale jako dodavatel světelných zdrojů má významné slovo i ve světě. Společnost nabízí nejmodernější LED světelné zdroje. Zakládá si na vysoké míře kvality. Všechna světla prochází sérií měření ve vlastních laboratořích. Synonymem TESLA lighting jsou nadčasovost a efektivita. A tisíce spokojených zákazníků potvrzují, že mají pravdu.

Sortiment TESLA lighting zahrnuje klasické LED zdroje do domácností, ale i pro profesní využití. Jde především o žárovky, trubice, podhledová či stropní svítidla, reflektorové a průmyslové LED zdroje včetně High Bay, svítidla pro veřejné osvětlení, zemní i podlahová svítidla a Tri-Proof svítidla s vyšší úrovní ochrany krytí.

Více se dozvíte na jejich webových stránkách.