Sekt WILOMENNA získává jedno ocenění za druhým

7. 12. 2021

aktuality ze skupiny

Jedinečnou kvalitu a chuť sektu WILOMENNA z Vinařství pod Chlumem oceňují kromě jeho konzumentů i odborníci. V mnoha tuzemských a zahraničních soutěží obdržel v letošním roce vysoká ohodnocení. V soutěži Vinař roku 2021 se sekt umístil nejlépe ze všech hodnocených šumivých vín a získal zlatou medaili. Z největší soutěže vín v České republice Král vín v Českých Pavlovicích si odvezl stříbrnou medaili a čtyři „korunky“ z pěti. Ohodnocení „mimořádné víno“ získal sekt i v prestižní soutěži TOP 77 vín, kde kromě sommelierů posuzují vzorky také obchodníci a restauratéři.

Úspěchy sbírá sekt WILOMENNA i ve srovnání se zahraniční konkurencí. Zlatou medaili získal na mezinárodní soutěži vín Festwine, kde obdržel ocenění za nejlepší bílé šumivé víno a zároveň nejlepší víno z české oblasti. Stejně tak dosáhl nejvyššího zlatého hodnocení ve své kategorii na mezinárodně uznávané soutěži vín AWC Vienna, které se v roce 2021 zúčastnilo více než 1 600 producentů ze 44 zemí.

V sektu WILOMENNA Brut se snoubí tři odrůdy: Veltlínské zelené, Chardonnay a Pinot Noir. Je vyroben tradiční francouzskou metodou champagne. Hrozny se sbírají a zpracovávají ručně. Víno následně prochází druhotným kvašením v lahvi po dobu 36 měsíců. Tento hravý dynamický sekt vyniká vůní lahodných broskvových a citrusových tónů.

Ještě jste ho neochutnali? Objednat si ho můžete zde.